Вход | Регистрация

Вход

Loginname: Парола: Забравени детайли? Регистрация

Ако искаш Божието най-добро - Д. Принс

Публикувано от Ivan Antonov (batvan) на Nov 04 2014
Книги >>

Изтегли книгата от тук!

 

      В това описание има два жизненоважни фактори, които са свързани с нашата тема за искането на Божието най-добро. Първо, видът сърце. То е описано като искрено и добро. Един алтернативен превод за "искрено" е "честно". Така че първото изискване е честност, отвореност или искреност, да не укриваме нищо или да не проявяваме двуличие, или да имаме двойни стандарти. Това е първото изискване.

       Второ, има три начина на откликване при тези хора: те чуват словото, пазят го и чрез постоянство принасят плод. Тези три фактора са изключително важни и искам да наблегна на тях във връзка с нашата тема - слушане на словото, пазене на словото и постоянстване. Постоянството е ключ към темата, която разглеждаме: "Ако искаш Божието най-добро..."

      Принципът, разкрит в тази притча, изправя всеки от нас пред едно лично решение. Не мога да поставя достатъчно силно ударение върху важността на решението да вървим с вяра. Толкова много хора не осъзнават, че курсът на живота им зависи в крайна сметка от решенията, които вземат, а не от чувствата им.

Последна промяна: Dec 13 2014 в 10:31 PM

Назад