Вход | Регистрация

Вход

Loginname: Парола: Забравени детайли? Регистрация

Благословение или проклятие - Дерек Принс

Публикувано от Ivan Antonov (batvan) на Oct 30 2014
Книги >>

Изтегли книгата от тук!

 


        През 1978 г., малко преди нашата сватба, ние с Дерек лежахме на плажа във форт Лодърдейл, Флорида. Казах на Дерек: „Ще се помолиш ли за краката ми? Толкова много ме болят". Той веднага коленичи, постави ръцете си на прасците на краката ми и започна да им говори: „Благодаря ви, крака. Искам да знаете, че ви ценя. Вие сте водили Рут навсякъде, където тя е трябвало да отиде и сега сте я довели при мен. Благодаря ви, крака!"
          Помислих си, че това е доста странен начин за един сериозен библейски учител да се моли за своята годеница. Но болката престана.
      По-късно Дерек ми каза, че е имал чувството, че „отрича" нещо, което аз съм била казала за моите крака. Спомних си една сцена, която стана в дамската съблекалня в моето училище, когато бях на 15 или 16 години. Вътре вече имаше едно момиче, което стоеше и си решеше косата. Погледнах нейните добре оформени крака, погледнах и своите тромави прасци и глезени и казах: „Мразя краката си". Всъщност, без да зная, аз бях изговорила проклятие върху краката си.
Заедно с Дерек разчупихме проклятието над краката ми, произнесено преди повече от 30 години. Мислих, че това е краят на тази история.
        Девет години по-късно лежах в линейка, която хвърчеше към болницата в Ерусалим. Имах тромбоза на вените (кръвен съсирек) на двата си крака. Белодробната емболия (когато кръвният съсирек стигне до белите дробове) едва не ми отне живота. Изглежда все още имаше проклятие или проклятия върху краката ми, а може би и върху самата мен.
        Оттогава, вече повече от три години, аз воювам за здравето си и за живота си. И за двама ни бе болезнено ясно, че свръхестествени сили действат в тялото ми. Докато заедно работихме над тази книга, разбрах, че всеки белег за проклятие, описан в глава 5, се отнасяше за мен или за семейството ми. Освобождението от самонанесеното проклятие бе само началото на процеса. Святият Дух разкри наследствени проклятия, проклятия вследствие занимания с окултизъм, проклятия, произтичащи от определени грехове и много други.
       Отричането от всички тези проклятия бе един продължителен процес, но Святият Дух бе чудно търпелив и старателен. Често Той даваше свръхестествени насоки чрез слово на знание и слово на мъдрост. Включихме и молитвената подкрепа на хиляди християни по целия свят. Нашият начин на мислене относно силата на Писанията и относно нас самите видимо се промени.
       Много пъти съм задавала на Бог следния въпрос: „Защо Ти даде на Дерек Принс жена с толкова много физически проблеми и толкова много проклятия в живота й?" (Тези, които са чели „Бог е сватовник" ще си спомнят, че Бог конкретно избра мене за съпруга на Дерек). Не получих директно отговор на този въпрос, но съм толкова благодарна, че Бог ме взе, точно такава каквато бях, за да приеме Той славата, когато ме освобождава и изцелява. Нещо повече, ние с Дерек можем да кажем: Изпитали сме истините, които се съдържат в тази книга в нашия собствен опит! Моето здраве все още не е съвършено, но зная, че благословението дадено на Авраам наистина е мое. Както и при Авраам, това е едно дълго пътуване.
      Нашата молитва е книгата „Благословение или проклятие: изборът е Ваш!" да ви освободи - вас и другите, на които желаете да помогнете - и да Ви въведе в пълната свобода, която е Ваше наследство В Исус Христос!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Рут Принс

Последна промяна: Oct 30 2014 в 7:45 PM

Назад